Življenjska energija

 

 

Vsi vemo, da denar ni ne dober, ne slab – niti blagoslovljen, niti preklet. Denar je le denar. Vendar pogosto, ko je denar v prometu, je neviden in postane le pojem, ki je lahko negativen, na primer, ko gre za dolgove, ki so škodljivi za nas, čeprav obstajajo samo kot en pojem.
Enako je z energijami – tudi energije so vedno le energije – in jih lahko uporabljamo v dobrem in v slabem namenu. Ampak, da bi se ukvarjali s določeno energijo, je treba imeti tudi potrebno znanje in tedaj nam bo lahko vsaka energija zelo koristna. Ko pa nimamo potrebnega znanja za določeno energijo, potem je ta lahko škodljiva za nas. Ko je energija škodljiva za življenje, jo imenujemo ''negativna energija''.Se pravi, tudi negativna energija je le pojem s katerim označujemo energijo, ki je škodljiva za življenje.

Energija, ki ohranja vse kar je živo (ljudi, živali, rastline in minerale; v mineralih je potencial za življenje), je povsod okoli nas in tudi v nas ter ji pravimo življenjska energija – eterična energija - prana (Sanskrt) – vibracijska sila Kozmosa – Božja Beseda…
Mi in celotna naša narava živimo in obstajamo v morju življenjske energije – v Bogu… in skoraj vsak raziskovalec, ki se je prepričal v njen obstoj, ji je dal nekakšno svoje ime.
V Janezovem evangeliju piše: ''V začetku je bila Beseda, in Beseda je bila pri Bogu, in Bog je bil Beseda…

Beseda – Energija – Svetloba – Duh –
– Sveti Duh – Božji Duh – Ustvarjalna moč – Moč Božje volje…
to je Kozmična energija - Življenjska energija'' (dinamični aspekt Boga) ki daje življenje;
v Indiji se imenuje ''Prana''; v Kitajski ''Ch'i'' ali ''Chi Kung'' (Qi Gong);
Japonci ji rečejo ''Ki'', ko ''Ki'' uporabljajo pri zdravljenju, ji rečejo ''Reiki'';
v starem Egiptu so jo poimenovali "Ka"; v antični hebrejski kulturi "Cheim";
v kulturi Majev "Ch'ulel";Hipokrat "Physis"; grški Galen iz Pergama "Pneuma";
v Polineziji rečejo ''Mana''; Arabci pravijo ''Baraka'';
v starem Aramejskem jeziku, ki je bil v uporabi pred in tudi po Kristusu, se je imenovala ''Tzool-mah'';
v svoji molitvi ji Kristus reče ''kruh naš vsakdanji''; Hildegard von Bingen "Viriditas"; 
C Reichenbach ji pravi ''Od''; W.Reich je govoril ''Orgon'';
R. Steiner in Daskalos so govorili o ''Eterični energiji'';
Einstein ''Polje''; Ernst Vol ''Tahionska energija'';
H.P. Dürr ''Kvantni duh''; Tesla ''Energija ničle točke'';
Günther Baer ''Latentna materija'';
Eric Pearl ''Rekonekcija'' – (ponovna povezava):
''Vseprežemajoča Energija''…

… in vse je nastalo po njej in brez nje ni nastalo nič, kar je nastalo. V njej je bilo Življenje in Življenje je bilo luč ljudi, in luč sveti v temi, a tema je ni sprejela (Jan. 1,1-5).

Morda bi se enkrat morali ustaviti in ne več izumljati novih imen za začetni – (pra-temeljni) organizacijski princip življenja?
Zakaj?
Zato, ker je Sveti Duh – dinamični aspekt Boga – nevidna moč Boga (nevidna življenjska energija) – edini faktor –  edina ustvarjalna sila –  edina energija, ki z vibracijami ustvarja in vzdržuje celotni ustvarjeni kozmos.

Vedno se je vedelo, da brez življenjske energije ni življenja in smrt našega fizičnega telesa nastane, ko ona zapusti naše začasno – materialno telo.
Vendar, pa so za naše normalno življenje potrebni tudi drugi viri energije: hrana, voda, zrak – kisik in sončna svetloba. Vse to je pomembno in potrebno za naše življenje, ker se tudi iz teh virov naš organizem napaja z življenjsko energijo. Ampak vedimo, da je vsem tem ''glavni koordinator'' naša aktivna, latentna in potencialna življenjska energija. Njen sedež je v hrbtenici našega duhovnega (astralnega) telesa; v centrih, ki se imenujejo ''Čakre''.
Čakra – vrteči svetlobni disk – energijski vrtinec, ki vpija življenjsko energijo iz okolja, iz hrane, vode, zraka in sončne svetlobe, jo razgradi in pošilja po energijskih kanalih (meridianih ali nadis) v žleze, živčni sistem in v kri. Čakre dajejo ne le našem fizičnem telesu življenjsko energijo, ampak tudi naši duši.

Ko naša življenjska energija teče s ''polno paro'' skozi vse energetske kanale, potem smo izjemno pozitivni, veseli in plemeniti. Takrat tudi naš obraz prevzame določeno izražanje lepote (lepota ni samo izražanje določenega razmerja enega obraza) v očeh, in na celem obrazu se pojavlja blagi, prijeten in duhoven nasmeh, ki traja tako dolgo, kot traja ''bogati'' tok te energije; in ves čas se iz nas izžareva sprejetje, razumevanje, velikodušnost - začenjamo izžarevati življenje… in cela naša pojava oddaja močno karizmo. Vse to so posledice ''bogatega'' pretoka dajejo življenjske energije.

Ko čakre delujejo pravilno, potem rečemo da so uravnovešen. Vendar so njihove funkcije lahko tudi slabo aktivne, hiperaktivne in pretok energije je lahko popolnoma blokiran. Noben od teh treh pogojev ni zaželen. Najslabše v delovanju neke čakre je blokada, saj lahko to negativno vpliva na aktivnost čakre pod ali nad njo.

Poleg vsega tega še vemo, da vse živo, pa tudi človek, ima svoje psihično ozračje, svojo osebno atmosfero, ki je še ena manifestacija naše življenjske energije in tej rečemo ''Aura''. Auro je nekakšno fino sevanje ali izžarevanje življenjske energije, ki obdaja vsako živo bitje. Kdor ima razvito jasnovidno videnje, bo pri vsakem človeku (tudi pri rastlini ali živali) opazil, da ga obdaja nekakšno megleno polje - Aura, ki je bolj gosta in debela v delu, ki je najbližji telesu. Sestavljena je iz vseh barv spektra. Te barve odsevajo mentalna stanja (še posebej čustvena) vsakega živega bitja. Sence in barve aure predstavljajo prizor čudovite lepote in so zelo zanimivega karakterja. Izurjen okultist je sposoben prebrati značaj katerekoli osebe, kot tudi naravo njenih spremljajočih (mimobežnih) misli in občutkov, s preprostim preučevanjem spreminjajočih se barv njene aure.

Ko se pojavijo težave v pretoku življenjske energije, takrat praktično v naših telesih (fizičnem in astralnem) hkrati nastane tudi oslabitev imunskega sistema, kar pomeni ustvarjanje ugodnih pogojev za razvoj bolezni. Pri nastanku katerikoli težave v pretoku življenjske energije, smo odgovorni večinoma mi sami. Prvič, vsak posameznik je odgovoren za svoje zdravje. Zelo pogosto človeško vedenje vpliva tudi na zdravje njegovih bližnjih ter tudi na širše okolje, in tedaj je to vedno le posledica vzrokov, ki lahko prihajajo tudi iz prejšnje inkarnacije.

Mi, vsak od nas, jaz – ti – on… v celem svojem življenju postavljamo okoli sebe nekaj vzrokov, iz katerih se sčasoma pojavljajo tudi določene posledice. To počnemo z našimi mislimi – našim premišljevanjem, našimi Elementali – našimi miselnimi oblikami, z željami, dejanji, z načeli, z našimi navadami, nagnjenostmi… Odvisno od tega, ali dajemo njihovim vibracijami pozitiven ali negativen predznak, mi ustvarjamo pozitivne ali negativne vzroke in tako potem vplivamo pozitivno ali negativno na svoje zdravje ali bolezen.

Ko nas kakšen ''zdravilec'' hoče ''rešiti'' naše negativne energije, tedaj nas poskuša ogoljufati. Ker dokler mi sami ne bomo v nas spremenili vzroke naše negativnosti, bodo vse negativnosti ostale v nam. Vsaka negativnost v nas je eden od vzrokov, ki nosi s sabo svoj učinek in to pomeni, da če se želimo znebiti bremena svoje negativnosti, se moramo prej znebiti negativnih vzrokov.

Ko smo jezni, užaljeni, zaskrbljeni, ljubosumni ali na kakšen koli način negativno razpoloženi, tedaj mi vsa ta čustva dobesedno polnimo z energijo, kateri dajemo negativni predznak, in ta energija postane uničujoča - destruktivna. Uničujoča najprej za našo osebnost in nato, skozi nas uničujoča tudi za naše okolje. Zapomnite si, kjerkoli je naša pozornost usmerjena, tja teče tudi naša energija.

Če so naše misli, naše želje, pozornost in naše delo usmerjena v napačno – pregrešno smer, tudi naša energija teče v napačno smer. Ne dovolimo, da se naša življenjska energija spreminja v destruktivno energijo. Rušenje je greh, ko je sam sebi namen. Ko porušimo hišo, da bi zgradili novo, to ni uničenje, ampak je del gradnje. Toda vsakič, ko kaj razdiramo zaradi uničenja je to greh in naš greh je naša nevednost. Vsak greh je nevednost in dela škodo na prvem mestu nam (meni, tebi, njemu…). Zapomnite si, vsakič, ko nas zažene pozitivno-ustvarjalni občutek, tedaj niti en postopek ni greh, ampak, če z nami upravlja uničujoči in destruktivni občutek, potem ta isti postopek postane greh.

Bodimo vedno pozitivni, ker bomo potem z našo življenjsko energijo gradili vse energije v nas kot ustvarjalne – konstruktivne. Ne pozabite, vsakič, ko razmišljamo o bolezni, naši ali tuji, mi usmerjamo svojo življenjsko energijo v napačno – destruktivno smer. Zato bodimo vedno pozitivni, prijazni, veseli, velikodušni in razmišljajmo o dobroti, zadovoljstvu, zdravju, … Vedno dobro premislimo, preden nekaj rečemo. Nikoli ne pomislimo in ne govorimo niti v šali negativnosti, žaljive in nespoštljive besede, ne preklinjajmo, ne govorimo nespodobno in človeka nevredne besede in ne užalimo ne sebe, ne drugih ljudi, ne opravljajmo, ne skrbimo, ne bodimo jezni, žalostni, užaljeni, ljubosumni, zaskrbljeni… Celo ne rečimo ''ne bodi prepozen'', ker ima tak stavek negativne vibracije; rečimo ''pridi pravočasno'', ker tak stavek nosi pozitivno vibracijo.

Zakaj vse to govorim?
Zato, ker se vsaka naša negativnost naslovljena na drugega, po kozmičnem zakonu privlačnosti – resonance, vrne k nam nazaj ter znižuje vibracije našega telesa in naše duše v negativno območje – v območje slabosti in bolezni. Vsaka naša tudi najbolj naivna negativna misel raste – se množi in se lahko razvije v pošast, ki porabi ogromno naše življenjske energije in s tem oslabi naš imunski sistem – oslabi naše zdravje.
Vedno se moramo spomniti: Če smo negativno razpoloženi, tedaj smo se spustili v negativno – nezdravo območje vibracij našega obstoja, s čimer vzamemo življenjsko energijo našim celicam, si zmanjšujemo vitalnost našega telesa in se oslabi naš imunski sistem.
Ko nas zagrabi kakršnokoli negativno razpoloženje, negativna misel, negativna želja, zaskrbljenost, ljubosumje, žalost; če sem koga užalil; če se z nekom ne pogovarjam, zato ker sem se s svojo voljo odločil, da se bom užalil, je treba doumeti, da so vsa takšna obnašanja moji sovražniki. Vedno, ko koga s svojimi mislimi, besedami ali dejanji poškodujem, na prvem mestu sam sebi škodujem, tako da istočasno znižam vibracije svojega telesa na nižje frekvenčno območje - slabim svoj imuni sistem.

Pri zdravem človeku frekvencija vibracij njegovog telesa znaša 62 - 72 Hz (herca), a že pri vibraciji frekvencije od 58 Hz, lahko v našem telesu nastane stanje prehlada ali pride do začetka gripoznega stanja.

Zapomnimo si, ko me nekdo užali, me želi prizadeti in mi nalaga ''svojo igro''. Če sprejmem njegovo negativno igro, tedaj iz podzavesti prikličem občutke prizadetosti in se nato hitro užalim.
Sprašujem vas?
Zakaj bi sprejel njegovo umazano igro, ki mi nalaga, da se tudi sam odločim, da od svoje življenjske energije ustvarim destruktivno – uničujočo energijo?
Zato se ne bom nikoli užalil, ne bom spustil svojih občutkov v območje nizkih – negativnih vibracij in ne bom grešen, ker želim biti pozitiven.

Vse negativnosti tega sveta niso ''tam nekam'', ne in ne! One so latentno v nas – v ljudeh, tu rastejo, se množijo in se pripravljajo da gredo v svet – v vojno.
Ne bodimo ovca v nobeni čredi in skrbno izbirajmo gospodarja, kateremu bomo služili, ker negativni posamezniki sami ne morejo škodovati svetu… ti ostanejo v svojih razkošnih palačah. Hitler ni šel v svet, da bi delal hudobije in pobijal ljudi. To so delali njegovi ljudje – njegove ovce, ki so iz sebe naredili pokorno orožje – ljudi, ki so bili po značaju mlačno moralni – neodločni in na takšen način tiho odobravali zlo; to so bili navadni ljudje taki kot smo mi – ti in jaz, so bili negativno spodbujeni ljudje – ljudje, ki niso mislili s svojo glavo. In zato:

Pazi vedno na svoje misli,
ker postanejo tvoje besede;
pazi vedno na svoje besede,
ker postanejo tvoja dela;
pazi vedno na svoja dela,
ker postanejo tvoje navade;
pazi vedno na svoje navade,
ker postanejo tvoj karakter;
pazi vedno na svoj karakter,
ker z njim gradiš svojo usodo. 

Dragi moji, pazite na sebe in na druge in mislite s svojo glavo… Srečno!