Dragi prijatelji!

 


Po približno 4 tednih od kadar sem se Vam zadnjič oglasil, Vam spet želim lep dan in da bi Vas s kakšno novo iskrico spletna stran www.raziskovalec-resnice spomnila na dejstvo, da je duhovnost temelj našega fizično-materialnega obstoja.
V vsakdanjem boju za našo materialno eksistenco, največkrat dajemo svoj duhovni obstoj ''na stranski tir'', ker nas je vsakodnevnost preveč prevzela. Večina ljudi svojega duhovnega ''jaz sem'' s svojo intelektualno domišljijo preprosto ne priznava, da obstaja. Zanje je ''jaz sem''  samo tisto, kar se lahko s svojimi čuti registrira. Ne morejo doumeti (doumevanje je višja stopnja razumevanja), da je doumevanje, spoznavanje, premišljevanje, čustva pa tudi navadno branje duhovna akcija. Ne morejo sprejeti dejstva, da tudi ta del njihovega ''jaz sem'' potrebuje rast, razvoj… mora iti ven iz kleti, kamor smo ga zavestno ali nezavestno potisnili.

Vendar bi vas danes rad spomnil na neko drugo vsakdanje dejstvo, ki ga vsi vemo iz naših iskušenj, ampak v nas spi ali smo ga mi iz naše zavesti zavestno izgnali… in to je, da je nujno vsak dan doživeti kot nov začetek, ker je ta dan naš prvi dan preostanka dni našega življenja.
Zato ga je treba sprejeti kot poseben dan in to je treba narediti z vsakim novim dnem, ki prihaja, ker nam vsak nov dan prinaša novo priložnost, nova spoznanja, nove vsebine, nove izkušnje… Z drugimi besedami, zamislite si, da nam je vsak dan rojstni dan, kar tudi je v resnici, ker vsakič, ko se ti rodi nov dan, začnemo na novo živeti vse svoje navade: tiste, ki so nam nujne za naš duhovni in fizični obstoj, tiste, ki plemenitijo naše življenje in tiste, ki jih imamo največ – katerih se je treba opustiti, ker so škodljive za naše duhovno in telesno zdravje.
Spoznati je treba, da mi je lahko vsak dan v pozitivnem smislu edinstven in nepozaben, vendar le, če si dovolim delovati v tej smeri.
Želim, da vam bo vsak dan pozitiven in da tudi vi drugim želite enako – pozitiven dan, poln dobrote in plemenitosti… in tako vsak dan… dan za dnem… ampak to se lahko zgodi le, če sami sebi vse to želite na način, da v resnici drugim vse to želite…
…in ne pozabite, da je krona takega obnašanja vedno ljubezen – prava ljubezen, nesebična, nepristranska – Božja ljubezen.
Priložena glazba z željami se bo morda dotaknila tvoje duše… Srečno.

Tvoj prijatelj
www.raziskovalec-resnice.com
in
www.istrazivac-istine.com